Friesland

1123

Friesland, het land van eindeloze uitzichten, onderbroken door eeuwenoude pitoreske stadjes. Elf om precies te zijn. Deze App ondersteunt zowel diegenen die de Elfstedentocht willen fietsen als diegenen die vanuit Harlingen of Leeuwarden Friesland willen ontdekken, of misschien wel beide willen doen.

Groningen

1317

Genieten van ruimte en stilte. Onderweg de sporen van het rijke veenleven: grote akkers, langgerekte kanaaldorpen, kolossale herenboerderijen en chique fabrikantenvilla’s. AbelLife laat u kennismaken met de meest ludieke Noorderlingen: de rechtlijnige landmeter, de eigengereide walvisvaarder of de kastelein die zelf de hoofdrol speelt in zijn eigen legendes.

Drenthe

1354

Uren zwerven door de natuur zonder iemand tegen te komen. Hoogstens een vos die wegschiet of een vogel die op veilige afstand indringers observeert. Drenthe, de provincie met een schitterende flora en fauna. Een landschap met een rijke schakering aan bos, heide en weidelandschappen.

Noord Holland

1325

Heerlijk fietsen en wandelen door de vlakke polders waar in de verte de veerman rustig staat te wachten om je naar de overkant te brengen. Molens, forten, buitens en stolpboerderijen markeren de route. In de duinen ontmoet je Schotse Hooglanders, nieuwsgierige roodborstjes en bijzondere mensen.

Flevoland

1149

Flevoland maakt onthaasten eenvoudig. Bij het inrichten van dit nieuwe land is veel rekening gehouden met recreanten. Alles kan hier! De historie van dit ‘nieuwe’ land gaat verbazend ver terug. Liefhebbers van archeologie en geschiedenis zullen worden verrast met mooie vondsten en oude verhalen. Maar ook op het gebied van moderne kunst en architectuur heeft Flevoland veel te bieden.

Overijssel

1297

Overijssel behoort tot de mooiste provincies van Nederland. Van Twente – het landgoed van Nederland – tot Giethoorn – het Venetië van het Noorden. Van culinair en historisch Zwolle tot pareltjes als Vilsteren, Hattem en Ootmarsum.

Zuid Holland

1345

Land van de molens, water en polders. Dit landschap is voor veel kunstenaars een onuitputtelijke inspiratiebron. En dat is ook het gevoel, alsof je door een schilderij reist.

Utrecht

1355

De provincie Utrecht is misschien wel de meest veelzijdige provincie van Nederland. Waar nog meer worden heuvelachtige heidegebieden en stuifzanden afgewisseld door rivieren, kanalen en polder. Van buitenplaatsen aan de vecht, boerderijen in de waterlinie tot landgoederen in de heuvels.

Gelderland

1335

Gelderland een provincie met bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes. De bevolking woont in lieflijke dorpen of in fraaie historische steden en stadjes. De dorpen en steden zijn verbonden door sprookjesachtige of juist ruige wandelpaden, slingerende fietspaadjes en smalle slootjes in een landschap van mooie velden, wuivende akkers en lommerrijke loofbossen.

Zeeland

1309

Het begint al als je de toegangswegen tot Zeeland op rijdt: het vakantiegevoel. De lucht wordt wat zilter, het beeld wat weidser en er komt een soort rust over het landschap. Zeeland is de vakantieprovincie bij uitstek. Want nergens anders in Nederland vind je de perfecte combinatie van zee, strand, duinen, bossen, polders, historische dorpen en steden, en water, heel veel water.

Brabant

1316

Het leven is goed hier. Brabant staat voor Bourgondische gastvrijheid en dat maakt u mee tijdens deze routes. De routes voeren u door landgoederen vol heide, bos en weilanden, door pittoreske dorpjes en over grenzen.

Limburg

1142

In dit golvende landschap liggen nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke boomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Verder, heerlijk eten en drinken zoals het hoort.

Duitsland

1356

Een land met een zeer rijke geschiedenis, culturele bezienswaardigheden en indrukwekkende natuur. Wij hebben momenteel enkele routes in Berlijn en Munsterland. De komende tijd zal het aantal routes sterk groeien.

Belgie

1776

Geniet per fiets of wandelend van dit bourgondische land vol cultuur.
Het land bekend om behulpzame en vriendelijke mensen. Hier word je enthousiast begroet op
straat met een gulle lach en nemen mensen rustig de tijd om je inlichtingen te geven. Langzaam leven en genieten daar staat men voor in België.